Гипсокартон и окачен таван

Звукоизолация от гипсокартон ?

Да, има такова решение и това са плоскостите Rigips® Fonic на SAINT – GOBAIN Rigips .

Rigips®Fonic е резултат на сериозна изследователска работа и множество изпитания, извършени във фабриката на Rigips в Румъния и лабораторията за акустични изпитания CSI в Прага, Чехия.

Да, има такова решение и това са плоскостите Rigips® Fonic на SAINT – GOBAIN Rigips .

Rigips®Fonic е резултат на сериозна изследователска работа и множество изпитания, извършени във фабриката на Rigips в Румъния и лабораторията за акустични изпитания CSI в Прага, Чехия.

Rigips® Fonic са плоскости от гипсокартон с повишени звукоизолационни качества . Те имат уплътнена гипсова сърцевина спрямо обикновения гипсокартон, която е допълнително обработена за по-добри звукоизалационни качества. Сърцевината на плоскостите е армирана със фибростъкло и покрита с картон в син цвят.

Ploskost Rigips Fonic

Чрез Rigips®Fonic системите за звукоизолация се изграждат преградни стени, предстенни обшивки и окачени тавани, с които се постига оптимална звукоизолация не само в жилищни, но и в обществени помещения.

Продуктовата гама на системите включват:

o Гипсокартонени плоскости Rigips® Fonic:

Ploskost Rigips Fonic_1

o Профили Rigips®Fonic SP75 със специална форма, която допълнително спомага за намаляване на преноса на въздушен шум:

profil Rigips Fonic SP75

o Стандартни профили за гипсокартон Rigiprofil CD, UD, CW и UW– използват се при базовите системи за преградни стени, предстенни обшивки и окачени тавани.

 

Системите Rigips®Fonic постигат намаляване на звуковия дискомфорт с 60%.

 

Чрез използването на плоскости Rigips®Fonic при изграждане на преградни стени с еднослойна обшивка и дебелина 100 mm получавате една преградна стена с индекс на звукоизолация по-висок с 4 dB от този на същата стена, изградено със стандартен гипскартон Rigips RB 12,5 mm.

Индексът на звукоизолация Rw на преградните стени Rigips®Fonic значително надвишава минималните нормативни изисквания за звукоизолация между помещенията. Дори и най-базовата преградна стена с еднослойна обшивка от Rigips®Fonic и обикновения Rigiprofil CW75 има индекс на звукоизолация 47 dB, което я прави отличен избор за преградни стени между жилищни помещения, за които минималната норма на звукоизолация е 40 dB.

Преградна стена с трислойна обшивка от Rigips®Fonic и специални акустични профили Rigips SP75 има индекс на звукоизолация 59 dB, което надвишава с 4dB изискването за преградни стени дори между най-шумните помещения в обществени сгради, каквито са например преградните стени между спортните зали и класните стаи в училищата.

 

Лесeн монтаж

 

Rigips®Fonic е съвместим с всички системи за сухо строителство Rigips – преградни стени, сухи мазилки, тавани, и се монтира по абсолютно същия начин като стандартният гип-скартон.

 

Вижте повече за системите Rigips®Fonic

 

Преградни стени:

3.45.02 – Преградна стена с еднослойна обшивка, 47 dB стр. 12 от каталога

3.45.05 – Преградна стена с двуслойна обшивка, 53 dB стр. 13 от каталога

3.46.05 – Преградна стена с двуслойна обшивка, 57 dB стр. 14 от каталога

3.46.08 – Преградна стена с трислойна обшивка, 59 dB стр. 15 от каталога

 

Предстенни обшивки:

3.80.12a – Предстенна обшивка двуслойна, 41 dB стр. 16 от каталога

3.80.12b – Предстенна обшивка двуслойна, 46 dB стр. 17 от каталога

 

Окачени тавани:

4.05.24a – Окачен таван с еднослойна обшивка, 61 dB стр. 18 от каталога

4.10.13a – Окачен таван с двуслойна обшивка, 62 dB стр. 19 от каталога

 

ИЗТЕГЛИ КАТАЛОГ